ANTIAGING-LASER


ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Βοτουλινική τοξίνη: Ακίνδυνη πρωτεΐνη, η οποία μειώνει παροδικά την κινητικότητα των μυών. Εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης σε μέτωπο, μεσόφρυο και περιφερικά του ματιού. Το δέρμα αποκτά λαμπερή υφή, το μάτι ανοίγει και φωτίζει το πρόσωπο, αναδεικνύεται το μακιγιάζ στο άνω βλέφαρο. Η εφαρμογή δεν αφήνει κάποια ιδιαίτερα σημάδια, η δράση του εξελίσσεται σε διάστημα δέκα ημερών. Το αποτέλεσμα διαρκεί 4 με 6 μήνες. Μετά την  πάροδο της επίδρασης, που συντελείται σταδιακά, το πρόσωπο επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση. Στην περίπτωση που έχει προηγηθεί θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, το δέρμα έχει διατηρηθεί συγκριτικά νεανικότερο.
 
Υαλουρονικό οξύ: Πρωτεΐνη σε μορφή γέλης, είναι συστατικό του μεσοκυττάριου χώρου στο δέρμα μας και παρασκευάζεται εργαστηριακά. Με το υαλουρονικό οξύ γεμίζουν οι μόνιμες ρυτίδες σε μεσόφρυο, ρινοπαρειακή αύλακα και γύρω από το στόμα. Εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, προσδίδεται όγκος σε χείλη και ζυγωματικά, διορθώνεται το οβάλ του προσώπου. Επίσης μπορεί να γίνει διόρθωση ουλών ακμής. Για φυσικό αποτέλεσμα, συνιστάται η εφαρμογή μικρότερων ποσοτήτων σε περισσότερες συνεδρίες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και θεαματικό χωρίς να είναι υπερβολικό και έχει διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους. Οι επιπλοκές περιορίζονται σε πιθανή δημιουργία μικρών εκχυμώσεων.
 
Μεσοθεραπεία: Ενδοδερμική έγχυση ενός κοκτέιλ που αποτελείται από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, νουκλεϊκά οξέα, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα, συνένζυμα και υαλουρονικό οξύ. Με την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, το δέρμα αποκτά όγκο και σφρίγος και ανακτά τη χαμένη του λάμψη (Mesolift). Με την εφαρμογή καθαρού υαλουρονικού οξέος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, αντιμετωπίζεται άμεσα η δερματική χαλάρωση σε πρόσωπο και ντεκολτέ.
 
Αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma): Καινοτόμος θεραπεία αντιγήρανσης, η οποία χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων, για να διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης του δέρματος (Plasmolift). Η εφαρμογή γίνεται με μία απλή αιμοληψία μικρής ποσότητας αίματος, η οποία φυγοκεντρίζεται για να διαχωριστεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Με την ενδοδερμική έγχυση του παρασκευάσματος σε πρόσωπο, ντεκολτέ αλλά και ράχες των χεριών, σε μηρούς και γλουτούς για σύσφιξη και για την κυτταρίτιδα, ενεργοποιούνται μηχανισμοί αντιγήρανσης, όπως είναι τα βλαστοκύτταρα και οι ινοβλάστες, με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. H μόνη απόλυτα βιοσυμβατή θεραπεία είναι ασφαλής και δεν δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί έως και 6 μήνες.
 
Ενέσιμη λιποδιάλυση: Εφαρμόζεται σε μικρές περιοχές τοπικού πάχους, σε όλα τα σημεία του σώματος. Πρόκειται για την πολλαπλή έγχυση με μία πολύ λεπτή βελόνη της ουσίας Φωσφατιδυλοχολίνη (PPT), η οποία προκαλεί διάλυση του κυτταρικού τοιχώματος των λιποκυττάρων, που ακολούθως αποβάλλονται μέσω της μεταβολικής οδού. Συγχρόνως προκαλείται σύσφιξη και λείανση του δέρματος. Η θεραπεία ολοκληρώνεται, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, με μία σειρά συνεδριών ανά 3 εβδομάδες. Μετά την εφαρμογή είναι πιθανόν να δημιουργηθούν ήπιος πόνος, ελαφρύ οίδημα και μικρές μελανιές, αλλά υποχωρούν γρήγορα. Η μέθοδος αυτή συνδυάζεται με διατροφή και σωματική άσκηση, για καλύτερο αποτέλεσμα. Εκτός από την αντιμετώπιση τοπικού πάχους, μπορεί να βελτιωθούν ανωμαλίες που δημιουργήθηκαν μετά τη λιποαναρρόφηση.
FACE LIFTING με νήματα
Επανάσταση στο μη χειρουργικό face lifting έχει φέρει η εξέλιξη των νημάτων PDO, τα οποία αποτελούνται από ειδικά άγκιστρα, με τα οποία κατά την τοποθέτησή τους σταθεροποιούνται στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η πραγματική έλξη των μαλακών μορίων προς την επιθυμητή κατεύθυνση και η διόρθωση των περιοχών του προσώπου με έντονη χαλάρωση. Τα συγκεκριμένα νήματα επειδή είναι 100% βιο-απορροφήσιμα  δεν δημιουργούν κοκκιώματα και άλλες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, ενώ κατά τη διάρκεια της βιο-διάσπασης δημιουργείται γύρω τους ένα φυσικό πλέγμα από ελαστικές και κολλαγόνες ίνες,  δίνοντας στη θεραπεία μεγαλύτερη διάρκεια. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ενέσιμης ξυλοκαΐνης και διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά. Μικρές εκχυμώσεις είναι δυνατό να δημιουργηθούν. Δεν υπάρχουν τομές στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει μεγάλη διάρκεια.

LASER
Fractional Laser Resurfacing: Εξελιγμένη θεραπεία Laser με δράση τόσο στην επιφάνεια του δέρματος, όσο και σε βαθύτερα στρώματα. Όταν οι λεπτές δέσμες φωτός του Laser έρχονται σε επαφή με το δέρμα, μετατρέπονται σε θερμική ενέργεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ελεγχόμενο έγκαυμα συγκεκριμένου βάθους. Γύρω από αυτές τις περιοχές δράσης, το δέρμα παραμένει ανέπαφο, συντελώντας στην άμεση επούλωση και σύνθεση του κολλαγόνου. Με τη συγκεκριμένη τεχνική, επιτυγχάνεται η λείανση και λεύκανση της επιδερμίδας και η σύσφιξη του δέρματος. Βελτιώνονται οι ουλές ακμής, απαλείφονται οι δυσχρωμίες και εξαφανίζονται οι μικρές ρυτίδες. Εφαρμογή σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και ραγάδες σώματος. Απαιτούνται δύο με τρείς συνεδρίες το χρόνο, για να επιτευχθεί η σάρωση όλης της επιφάνειας του δέρματος. Η αποθεραπεία είναι σύντομη και ο ερεθισμός του δέρματος καλύπτεται από την αρχή και αποτελεσματικά με make up. Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη.

Φωτοανάπλαση: Αντιμετώπιση των μελαγχρωματικών βλαβών σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και ράχες χεριών με παλμικό φως. Εξαφάνιση μικρών ευρυαγγειών στο πρόσωπο. Η απορρόφηση του φωτός από τις κηλίδες και τις ευρυαγγείες του δέρματος και η μετατροπή του σε θερμική ενέργεια δημιουργεί τοπικό και επιλεκτικό έγκαυμα. Η επούλωση επιτυγχάνεται σε διάστημα δέκα ημερών, χωρίς να αφήνει σημάδια. Αναζωογονείται το δέρμα και αποκτά λάμψη. Για να είναι η θεραπεία αποτελεσματική, απαιτείται μεγάλη χρωματική αντίθεση μεταξύ βλάβης και περιβάλλοντος δέρματος. Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη.

Δερματική Σύσφιξη: Ακτίνες φωτός κοντά στο υπέρυθρο μήκος κύματος διεισδύουν και θερμαίνουν τα εν τω βάθει επίπεδα του δέρματος, ενεργοποιώντας την κολλαγονογένεση. Με αυτόν τον τρόπο συντελείται η επιδερμική και δερματική σύσφιξη του προσώπου, αποκαθίσταται το οβάλ σχήμα και απαλύνεται η χαλάρωση του λαιμού.

Ιατρική Αποτρίχωση: Το έντονο παλμικό υπέρυθρο φως απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη στο θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει. Σε συνάρτηση με την πυκνότητα της τριχοφυΐας, το χρώμα και το μέγεθος της τρίχας, απαιτείται η επανάληψη των συνεδριών, για να σταματήσει μόνιμα η αναπαραγωγή της τρίχας. Με τη μέθοδο Pain Free - Hair Free μπορεί να γίνει αποτρίχωση σε σκουρόχρωμα και μαυρισμένα δέρματα, χωρίς τον κίνδυνο εγκαύματος.