ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Το μάτι, και κατ’ επέκταση τα βλέφαρα, κατέχουν κεντρική θέση στο πρόσωπο. Λόγω της ποιότητας του δέρματος γύρω από τα μάτια, η χαλάρωση έρχεται νωρίτερα σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Το βλέμμα δείχνει κουρασμένο και γερασμένο, μη συμβαδίζοντας με την υπόλοιπη εμφάνιση και διάθεσή μας. Η επέμβαση που αποκαθιστά τις φθορές των βλεφάρων λέγεται βλεφαροπλαστική και εφαρμόζεται μεμονωμένα ή και συνδυαστικά στο πάνω και κάτω βλέφαρο.

Άνω βλεφαροπλαστική
Αφαίρεση της περίσσειας δέρματος του άνω βλεφάρου καθώς και του περιοφθαλμικού λίπους, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Ανοίγει και ελαφραίνει το μάτι. Γίνεται με τοπική αναισθησία. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Μικρής διάρκειας επέμβαση, με γρήγορη αποθεραπεία, έως μία εβδομάδα. Οι ουλές δεν είναι εμφανείς.

Κάτω βλεφαροπλαστική
Αφαίρεση περίσσειας δέρματος και λίπους του κάτω βλεφάρου, για την εξάλειψη του ενοχλητικού πρηξίματος και ρυτίδων. Το μάτι δείχνει ξεκούραστο. Γίνεται με τοπική αναισθησία, σε συνδυασμό με μέθη. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Μικρής διάρκειας επέμβαση, με σύντομη αποθεραπεία, επτά έως δέκα ημερών. Οι ουλές δεν είναι εμφανείς.

FACE LIFTING
Ο μοναδικός μακροπρόθεσμα αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της χαλάρωσης του προσώπου είναι το lifting ή ρυτιδεκτομή. Το lifting εφαρμόζεται στο μέτωπο, στις παρειές και στο λαιμό, μεμονωμένα ή και συνδυαστικά. Κατά την επέμβαση επιτυγχάνεται η ανασύσταση και η σταθεροποίηση των μαλακών μορίων και η αφαίρεση της περίσσειας δέρματος.

Μετωπιαίο lifting
Ενδείκνυται για την ανύψωση των φρυδιών και την εξάλειψη των μετωπιαίων ρυτίδων. Το ανοιχτό μετωπιαίο lifting εκτελείται με μία τομή μπρος ή πίσω από τη  γραμμή των μαλλιών. Στο ενδοσκοπικό lifting γίνονται μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής.

Lifting προσώπου και λαιμού
Ανόρθωση των μαλακών μορίων με εφαρμογή τεχνικής SMAS- ή MACS lift. Εξάλειψη των βαθιών ρυτίδων και της περίσσειας δέρματος του προσώπου και του λαιμού. Η τομή κρύβεται στο τριχωτό της κεφαλής και πίσω από τα αυτιά. Συνδυασμός τοπικής αναισθησίας με μέθη. Νοσηλεία μιας ημέρας. Επέμβαση μεσαίας διάρκειας, με αποθεραπεία δύο έως τριών εβδομάδων.

Mini-Lifting
Όταν η χαλάρωση των ιστών είναι μικρή, τότε το lifting είναι περιορισμένης έκτασης και η αποθεραπεία επιτυγχάνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Λιποαναρρόφηση λαιμού
Με ελάχιστες τομές και μικρές κάνουλες λιποαναρρόφησης μπορεί να αντιμετωπιστεί το ενοχλητικό προγούλι και η τοπική χαλάρωση του λαιμού.
Αυτομεταμόσχευση Λιποκυττάρων / Fat transfer και Lipofilling​
​Η αποκατάσταση του όγκου σε ένα ισχνό πρόσωπο επιτυγχάνεται με τη μεταφορά λίπους από άλλα σημεία του σώματος. Η μεταμόσχευση λίπους έχει αναζωογονητικά αποτελέσματα, δίνει σφρίγος και λάμψη στο πρόσωπο.

​Το lifting συνδυάζεται με τη βλεφαροπλαστική καθώς και με άλλες τεχνικές, για μέγιστο αποτέλεσμα.

Αναίμακτο LIFTING με ΝΗΜΑΤΑ
Επανάσταση στο μη χειρουργικό face lifting έχει φέρει η εξέλιξη των νημάτων PDO, τα οποία αποτελούνται από ειδικά άγκιστρα, με τα οποία κατά την τοποθέτησή τους σταθεροποιούνται στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πραγματική έλξη των μαλακών μορίων προς την επιθυμητή κατεύθυνση και η διόρθωση των περιοχών του προσώπου με έντονη χαλάρωση. Τα συγκεκριμένα νήματα, επειδή είναι 100% βιο-απορροφήσιμα, δεν δημιουργούν κοκκιώματα και άλλες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, ενώ κατά τη διάρκεια της βιο-διάσπασης, δημιουργείται γύρω τους ένα φυσικό πλέγμα από ελαστικές και κολλαγόνες ίνες,  δίνοντας στη θεραπεία μεγαλύτερη διάρκεια. Για το λαιμό χρησιμοποιούνται ειδικά νήματα, τα οποία τοποθετούνται ως πλέγμα. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ενέσιμης ξυλοκαΐνης και διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά. Μικρές εκχυμώσεις είναι δυνατό να δημιουργηθούν. Δεν υπάρχουν τομές στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει μεγάλη διάρκεια.

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Αποκατάσταση της αρμονίας στο πρόσωπο, με την αλλαγή μεγέθους και σχήματος της μύτης. Λειτουργική βελτίωση της μύτης και αποκατάσταση της αναπνοής,  με την ευθυγράμμιση του διαφράγματος και διόρθωση στο ακρορρίνιο. Γίνεται με γενική αναισθησία, απαιτείται νοσηλεία μιας ημέρας. Εφαρμόζεται νάρθηκας για μία εβδομάδα. Εκχύμωση και οίδημα γύρω από τα μάτια για 10 ημέρες. Μη εμφανείς ουλές.

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Τα αφεστώτα ώτα αποτελούν μία συγγενή ανωμαλία, η οποία σε μικρή ηλικία, και ιδιαίτερα στα κορίτσια, μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο, η καλύτερη ηλικία για τη διεξαγωγή της ωτοπλαστικής είναι η προσχολική. Η διόρθωση των πεταχτών αυτιών επιτυγχάνεται με τεχνικές που δεν αφήνουν ορατές ουλές. Η επέμβαση διεξάγεται με τοπική αναισθησία και μόνο σπάνια, όταν ο ασθενής δε συνεργάζεται, χρειάζεται μέθη ή γενική νάρκωση. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Σύντομη αποθεραπεία, απαραίτητη η χρήση κορδέλας στο κεφάλι για τέσσερις εβδομάδες, ώστε να αποφευχθεί ο τυχαίος τραυματισμός των αυτιών.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Αύξηση ζυγωματικών και διόρθωση υποπλασίας του πηγουνιού (γενειοπλαστική) με μόνιμα ενθέματα σιλικόνης. Βελτίωση της συμμετρίας του προσώπου και του προφίλ. Εφαρμογή με τοπική αναισθησία ή και με μέθη. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Σύντομη αποθεραπεία.